Info

CK Ceres är en renodlad cykelklubb med verksamhet inom framförallt landsväg, MTB och cykelcross. Vi är i dagsläget cirka 200 medlemmar. Klubbens ”hjärta” är vår fina klubblokal som ligger vid Malmgatan i centrala Katrineholm. Från klubblokalen utgår de flesta av våra träningspass, i lokalen finns förutom duschar, mekutrymme, samlingsutrymmen även goda träningsmöjligheter iform av testcyklar och smarttrainers. Vi har även en klubbstuga: CeresStugan som ligger i anslutning till våra MTB-leder vid friluftsområdet Stalls Backe. Föreningen erbjuder ledarledd motionscykling, både i skogen och på landsvägen. Vår barn & ungdomsverksamhet växer för varje år. Vill man tävla hjälper föreningen gärna till och vi erbjuder dessutom en rolig och varierad KM-serie. För tillfället arrangerar vi Maxitrampet for Kids: en barn & ungdomstävling på MTB, Ceres Challenge: den enda tävlingen i sitt slag i Sverige samt en deltävling i Sörmlandsserien.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bli medlem i vår förening!

Cykelklubben Ceres
Malmgatan 6
641 31 KATRINEHOLM

Mailadress: cykelklubbenceres@gmail.com

Bakgiro.nr: 5943-8762

– Karta

Kontaktpersoner

Ordförande: Niclas J Rosenberg, tel: 0708958640, mail: niclas@cykelosport.com

Lokalansvarig & Passerkort: Mats Nilsson: 0702206947

Om du vill beställa klubbkläder kontakta Niclas J Rosenberg: 0708958640

CK Ceres styrelse

Ordförande: Niclas J Rosenberg: tel: 0708958640, mail: niclas@cykelosport.com
Vice ordförande: Marcel Carlstedt: tel: 0706222159, marcel.carlstedt@telia.com
Kassör: Stefan Carpman: 0150-800102, mail: stefancarpman@hotmail.com
Sekreterare: Henrik Öberg: 0722327121, mail: henkeoberg@outlook.com
Ledamot: Torbjörn Svantesson: 0703429141, mail: torbjorn.svantesson@adax.no
Ledamot: Janne Jonsson: 0738735440, mail: j.b.jonsson@tele2.se
Ledamot: Jonas Werner: 0700869351, mail: jonaswerner.1975@gmail.com                            Ledamot: Per-Erik Eriksson: 0706899730    mail: pelle908@yahoo.se

Medlemskap

Vad får CK Ceres medlemmar för sin avgift (500:- för enskild medlem, 600:- för familj & 100:- för barn & ungdom upp till 16 år)?

  • Möjligheten att mot en engångskostnad av 150:- utnyttja CK Ceres klubblokal med alla dess faciliteter, såsom  testcyklar, rullar, mek-utrymme, bastu & dusch, cykeltvätt, TV, kök, cykelförvaring, uppehållsrum, m.m.
  • Delta i de ledarledda träningar klubben erbjuder (tisdagsträning, motionscykling på både MTB och lvg, testcykelträning, samt barn & ungdomscykling). Även ”icke medlemmar” är välkomna att delta vid dessa träningar, detta brukar i de flesta fall leda till att personen ifråga förr eller senare löser medlemskap i CK Ceres.
  • Delta i klubbens KM-serie.
  • Delta i andra cykelrelaterade aktiviteter.
  • Mot en arbetsinsats har man rätt till 3000:- att använda till sitt tävlande eller motionerande (motionslopp). Arbetsinsatsen skall vara återkommande, det räcker inte med att t.ex hjälpa till som flaggvakt vid Ceresloppet. Att regelbundet sälja Bingolotter, ställa upp som ledare, vara lokalansvarig eller finnas med i en arbetsgrupp som jobbar med något av våra arrangemang är exempel på arbetsuppgifter som är ersättningsberättigade. Summan kan ökas om personen i fråga på det ena eller andra sättet visar framfötterna på tävlingsbanan eller på andra sätt gjort sig förtjänt av ökat bidrag. För att kunna få ut ersättning krävs att man använder sig av CK Ceres aktuella tävlingskläder vid det arrangemang där kostnaden som medlemmen vill ha ersättning för uppstod.
  • Möjligheten att köpa klubbkläder från Kalas till reducerade priser (c:a 30% rabatt).
  • Ökade möjligheter att träffa andra likasinnade att cykla med och samtidigt utvecklas som cyklist

För att bli medlem i CK Ceres följ anvisningarna under fliken ”Ny medlem”. i huvudmenyn. När vi ser att betalningen kommit in läggs du till i CK Ceres medlemsregister. När du väl är medlem i CK Ceres har du tillgång till vår fina klubblokal, kan medverka i våra arrangerade träningar, delta i vår KM-serie, representera CK Ceres vid tävlingar, m.m.

Du får även 10% rabatt på cykeltillbehör hos Cykel & Sport i Katrineholm!

Välkommen till CK Ceres!

Klubblokalen

Vi har en mycket fin lokal i källarplanet på Malmgatan 6 i Katrineholm, större delen av lokalen är relativt nyrenoverad. Nytt klinkergolv i nästintill hela lokalen. Det finns dusch med bastu, kök, uppehållsrum, kontor, mekhörna och så kan man naturlitvis träna och träffas i lokalen.

Lokalansvarig: Mats Nilsson  svarar på frågor om att lösa passerkort eller annat angående lokalen. Tel: 0702206947

– Karta

– Fler foton

Historia

CK Ceres bildades 1923, genom att bryta sig ur Katrineholms sportklubb där man varit en sektion.  (Tidigare hade föreningen funnits under namnet Katrineholmsvelocipedryttareförening och var den första idrottsförening i Katrineholm, bildad på 1890-talet.) Vid bildandet tog man först namnet CK Örnen, men det fanns redan en cykelklubb i landet som hade det namnet och man ändrade då till Ceres: Namnet tog man från en ångbåt som trafikerade Tisnaren vid den här tiden. Under det förra seklets början fanns också en mindre cykelfabrik i Katrineholm, som tillverkade cyklar under namnet ceres. Ceres är för övrigt namnet på fruktbarhetens gudinna.

CK Ceres har under genom åren fostrat duktiga cyklister bland några kan nämnas: Tord Filipsson, Conny Johansson, Gunnar Bjerkesjö och givetvis under senare år Krister Kernen och Henrik Sparr. Klubben har också varit framgångsrik på SM och tagit flera medaljer under åren, 1968 tog juniorerna Tord Filipsson, Gunnar Bjerkesjö och Conny Johansson 3 av 4 medaljer vid SM i Borlänge. Klas Johansson tog SM-guld i Falun 1993 och Henrik Sparr tog Guld på landsväg 1999 ( då i team wirsbos dräkt) och på MTB i  Västreås 2000. Kalle Sandell och Malin Wallin är exempel på cyklister som på senare år bärgat fina resultat åt CK Ceres på elitnivå. Klubben har alltid haft duktiga veterancyklister, Göran Pettersson, Lars Elfström, Henry Erlandsson, Annica Larsson, Annika Lotterberg och Arne Karlsson har alla tagit SM-medaljer på landsvägen. På MTB-sidan är det Torbjörn Svantesson som är den mest framstående, så sent som 2015 tog Torbjörn brons vid långlopps-SM i H50. Under samma säsong vann Henrik Öberg silver vid SM i downhill (H-30). Utöver ovan nämnda finns det en mängd duktiga cyklister som gjort och gör fina resultat i Ceres-tröjan.

Klubbens första Ordförande var Harald Edenäs, Harald var själv en duktig cyklist och tävlade framgångsrikt på nationell elitnivå.

Klubben har en lång tradition av att anordna bra och uppskattade tävlingar och den största man anordnat var 1996 med veteran-EM, innan det hade man också anordnat veteran-NM. Under flera år arrangerade klubben ett mycket uppskattat GP-lopp under KatrineholmsVeckan. På senare år är det motionsloppet: Ceresloppet, MTB-tävlingen: Ceres Challenge och barn & ungdoms-tävlingen: Posttrampet For Kids som arrangeras av föreningen.

CK Ceres av idag bär stolt detta anrika arv mot en framtid med nya framgångar.

Protokoll från styrelsemöten

Aktuella protokoll anslås i en pärm som hänger på anslagstavlan i CK Ceres klubblokal. Vill du ta del av dessa protokoll men inte har har tillgång till lokalen ber vi dig kontakta klubbens ordförande.

 

Kommentarer är stängda.