KM-Final

På lördag (8/10) är det dags för final i CK Ceres KM-serie 2022! Finalen kommer att köras i Spökbacken och som vanligt är det ett varvlopp på MTB som kommer att avgöra slutställningen i KM-serien. Samling och genomgång kl 14.00, start c:a 14.15. Banan är inte speciellt tekniskt krävande, däremot kommer den för ovanlighetens skull att innehålla ett antal höjdmeter. Varvet mäter dryga kilometern och planen är att köra 3 varv. Det blir alltså inget långt race distansmässigt, men höjdmeterna kommer att göra sitt.

För er som vill provköra varvet i förväg så är bansträckningen som följande: Varvet startar vid liftens avstigningsplats och följer sedan den grön/röda leden hela vägen ner till liftens påstigningsplats. Därefter följer banan den rosa leden hela vägen upp till startpunkten. Ni kommer att köra den rosa leden åt fel håll, dvs: normalt sett är det en ”utförsled”. Skyltarna syns därför inte så väl och var även uppmärksam på eventuella möten. Under veckan kommer den ”rosa delen” av banan att markeras med röd/vita band

Efter racet kommer prisutdelning för KM-serien att hållas, alla som deltagit i minst en deltävling får pris. I samband med prisutdelningen bjuds det även på grillad korv och dryck! Ta tillfället till en trevlig eftermiddag och mobilisera en sista kraftansträngning innan höstvilan, som vanligt är alla välkomna, det blir kul!!

 

Skrolla till toppen